BAFRA MEZBAHASI MODERNİZE EDİLİYOR

BAFRA MEZBAHASININ MODERNİZASYONU İLE İLGİLİ İLK TOPLANTI YAPILDI.

Bafra Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından, 25.yıllığına Bafra mezbahasının modernize edilerek işletilmesine ilişkin, Samsun Büyük Şehir Belediyesi ile imzalanan işbirliği protokolünü dahilinde; ihale aşamalarının bitirildiği ve Nisan 2018 ayı başında yer teslimleri ile birlikte Bafra’ya modern bir mezbaha yapılması çalışmaları başlayacaktır.

Bafra Ticaret Borsası Başkanlığı ev sahipliğinde 30/03/2018 Cuma günü  et ve et ürünleri işleriyle iştigal eden üyelerimizin  davet edildiği bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konu ile ilgili bilgilendirmeler de bulunan Bafra Ticaret Borsası Başkanı Sayın Namık KİBAROĞLU “

Mevcut belediye Mezbahasının 01/08/2006 tarih ve MZ-55.04.01 sayılı çalışma izni ile günlük 15 büyük 20 küçük baş hayvan kesim kapasitesi ile ruhsatlandırılmış. Ama geldiğimiz bu günlere ilgili mezbahanenin daha hijyen ve modernize olması ihtiyaçlarından dolayı kapanma noktasına geldiği, Bafra ovamız tarımsal üretim yanında hayvansal üretim alanında da iyi bir kapasiteye sahip aynı zamanda da et ve et ürünleri ile iştigal eden işletmelerin çokluğu ile önem arz etmektedir.

Bafra Ticaret Borsası olarak bu ihtiyaçların giderilmesi ve günlük 90 büyükbaş ile 120 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip bir mezbahanenin; Yakakent, Alaçam,Bafra, 19 Mayıs, Taflan ve Dereköye hitap edecek şekilde çalışmalarımız devam etmekdedir.

Mezbahanenin modernize edilmesi ile ilgili yapılan ilk toplantıya katılanlara teşekkür eden borsa başkanı Namık KİBAROĞLU, bu süreçte her zaman üyelerimiz ile ve ilgili kurum, kuruluşlar ile toplantılarımızı sürdüreceğiz.” dedi.